Beleef een unieke stedentrip in een van onze Dream Destinations!
 
 
 
 
Het is zover, we kunnen weer op vakantie! Niet naar alle bestemmingen wereldwijd en soms met restricties, maar er is in ieder geval weer een mogelijkheid om bestemmingen buiten Nederland te bezoeken.
 
Heb je nog geen bestemming voor de zomer van 2020 in gedachten? Laat je inspireren door de Dream Destinations Brussel, Graz, Antwerpen, Bremen en Osnabrück, waar deze zomer genoeg te doen is waarbij je gepaste afstand kunt houden.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tips voor een heerlijke zomerdag in Brussel
 
 
 
 
De hoofdstad van België biedt ook deze zomer een goedgevuld programma. Zo kun je tot 27 september deelnemen aan de 34ste editie van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds. Je kunt hierbij kiezen uit vier wandelingen, waarbij je verborgen parels van de stad ontdekt. Daarnaast staan er ook leuke themarondleidingen op het programma. Zo kun je het groen van de stad ontdekken, wandelen door de verschillende wijken of street art spotten.
 
Tijdens de zomer vinden er bovendien een heleboel kleine evenementen plaats onder de naam 'Hello Summer': intieme concerten, live-kunst, evenementen op terrassen, animatie in musea, theater voor kinderen en veel meer. De avond afsluiten met een lekker drankje doe je bij een van de gezellige zomerbars. Enkele aanraders zijn Secret Rooftop bar by Warwick, Jardin, Albert, La Guinguette La Mouette en Bar Andidote.
 
 
 
 
 
 
To do’s in het veelzijdige Graz
 
 
 
 
Of je nu liefhebber bent van cultuur, winkelen, sport, kunst of natuur; in het Oostenrijkse Graz vind je het allemaal. Een must voor iedere bezoeker van de stad is het beklimmen van de Schlossberg om vervolgens de beroemde klokkentoren van dichtbij te kunnen bewonderen. Een andere aanrader is om het Arsenaal te bezoeken, waar je 's werelds grootste verzameling historische wapens, wapens en harnassen treft. Een kopje koffie of lekker glas wijn scoor je bij het Murinsel - het eiland in de rivier. Ook erg bijzonder is het Kunsthaus, ook wel bekend als ‘de vriendelijke alien’.
 
Dit is een museum voor hedendaagse kunst, beroemd om zijn uitstekende architectuur. Ook op culinair gebied heeft de stad een hoop te bieden. Graz herbergt veel restaurants die regionale en seizoensgebonden producten gebruiken. De boerenmarkten vormen het culinaire hart van de stad. Hier kun je ook kennis maken met de lokale delicatesse pompoenzaadolie. Voor een traditioneel diner schuif je aan bij Restaurant Stainzerbauer, een traditionele Oostenrijkse herberg die lokale wijnen en traditionele Stiermarkse gerechten serveert.
 
 
 
 
 
 
Laat je verrassen in Antwerpen
 
 
 
 
Met een bloeiende culturele scene, uitstekende winkelmogelijkheden, architectonische hoogstandjes en hoogwaardige restaurants zul je je in Antwerpen geen moment vervelen. De stad bezoeken zonder op voorhand te weten wat er op het programma staat? Laat je dan verrassen door Antwerp Unplugged. Tot half september kan je online een verrassingsbox boeken voor €49,50 per persoon. 
 
Op de dag van je bezoek kun je de box ophalen op een afgesproken locatie en tijd. De verrassingsbox bestaat uit een volledig geplande dag met twee activiteiten, een maaltijd en een (lekkere) afsluiter. De activiteiten zijn een verrassing maar je kan wel zelf kiezen tussen een actief of een minder actief arrangement. Ben je klaar voor deze unieke en zorgeloze ervaring?
 
 
 
 
 
 
Beleef de maritieme flair van Bremen
 
 
 
 
Op stedentrip naar een historische Hanzestad? Op zo'n vier uur rijden van Utrecht ligt Bremen. Ontdek de stad te voet met behulp van de wandeling ‘Old town and Viertel’, die je langs de historische binnenstad, het marktplein, Böttcherstrasse en de wijk Schnoor leidt. Naast wandelen, kun je uiteraard ook de fiets pakken. De stad beschikt namelijk over meer fietspaden dan de meeste andere steden in Duitsland. Ook liefhebbers van musea zitten goed in Bremen. Bewonder meer dan 600 jaar aan kunst van artiesten als Vincent van Gogh, Claude Monet en Max Beckmann in de Kunsthalle Bremen.
 
In het Universum kun je je onderdompelen in de wetenschap en allerlei experimenten doen, verdeeld over de thema’s mens, natuur en techniek. Botanika is - zoals de naam al doet vermoeden - een botanische tuin, met daarbij een groen ‘discovery centre’. Even tot rust komen kan bij de Schlachte Weserpromenade. Geniet van een drankje bij een van de biertuinen of restaurants, terwijl je uitkijkt op de schepen die voorbij varen. Of kom tot rust in een van de vele parken, het platteland van Blockland of het schiereiland Stadtwerder.
 
 
 
 
 
 
Geniet van een weekendje weg in Osnabrück
 
 
 
 
Iedereen die houdt van een gezellig dagje winkelen, moet eens naar de Duitse stad Osnabrück zijn geweest. Voor kleine boetiekjes en bijzondere winkels met leuke accessoires en originele cadeaus moet je bij de Krahnstraße in de Altstadt zijn. Een andere aanrader is de Große Straße, het kloppende hart van Osnabrück. Bezoek je Osnabrück op een zomerse dag? Dan mag een bezoek aan 'Füße in den Sand’ absoluut niet ontbreken. Tot 16 augustus 2020 wordt de paleistuin omgetoverd tot een ware vakantiebestemming. 
 
Neem plaats in een comfortabele strandstoel, genieten van de zon en voel het zand tussen je tenen. Koele drankjes, Italiaans ijs en smakelijke hapjes maken een heerlijke zomerdag compleet. Wil je iets actiefs doen tijdens je stedentrip? Dan krijg je daar bij trampolinepark UpSprung uitgebreid de kans voor! Of maak een uitstapje naar Landschaftspark Piesberg, onderdeel van het UNESCO Geopark Terra vita. Wandel langs natuur en industrie en spot dieren, verschillende lagen gesteenten en fossielen!
 
 
 
 
 
 
Praktische informatie
 
 
 
 
Bovenstaande activiteiten zijn momenteel toegestaan. Het is mogelijk dat nieuwe coronamaatregelen hier verandering in brengen. Raadpleeg voor vertrek het actuele reisadvies op Nederland Wereldwijd.
 
Wil je meer te weten komen over de Dream Destinations? Onze gratis gids op CityZapper staat vol met de leukste tips in de verschillende steden. Waar ga jij deze zomer naar toe? 
 
 
 
 
Uitschrijven voor onze nieuwsbrief? Stuur een mail naar de redactie.
© 2020 CityZapper, Silodam 183, 1013 AS, Amsterdam, +31 (0)20 320 76 88